+385 (0)91 547 5261 | +385 (0)51 568 746 info@pixel.hr

Društveno odgovorno poslovanje

Svaka osoba, bilo privatna ili pravna, treba biti svjesna sebe i svoje pozicije u društvu koje nas okružuje. Svojim doprinosom možemo pozitivno utjecati na svijet oko sebe i biti nositelji društvenih promjena. Pozitivnim sudjelovanjem u zajednici se trudimo naše društvo učiniti boljim i prosperitetnijim ne samo za nas koji smo trenutno tu nego i za generacije koje slijede.

S vjetrom kroz tišinu

Integracija osoba s invaliditetom u sve društvene tokove nije stvar samo države i socijalne politike nego i svakog od nas bilo da se radi o pojedincu ili tvrtki. Iznimno smo ponosni na podršku koju pružamo projektu jedrenja za gluhe i nagluhe “S vjetrom kroz tišinu”. U sklopu projekta koji podržavamo već 15 godina je razvijen i znakovni jezik za jedrenje za gluhe što je prvi takav slučaj u svijetu.

Period:
2004. – …

Brailleweb

Dalen Bernaca je naš prijatelj već 15 godina. Iako slijep od rođenja je uspješno završio srednju školu i tehnički fakultet na kojem je upisao i doktorat. Koristeći programski jezik Pyhton je kreirao software za slijepe za upravljanje online radiom. Rado podržavamo sve Dalenove projekte i veselimo se novom projektu koji razvija i koji bi trebao biti za globalno tržište. Dalen nam je bio i motivacije da više uđemo u problematiku web accessibility-ja odnosno dostupnosti web stranica osobama s invaliditetom.

Period:
2003. – …

BIOM

Zaštita okoliša i održivost nije pitanja lokalne zajednice nego pitanje budućnosti čitavog planeta. U svojim poslovnim procesima ekološku komponentu uvijek imamo na umu a mali doprinos je podrška Udruzi za biološka istraživanja BIOM jer smo se i mi našli u njihovim ciljevima.

To su:

  • podizanje svijesti javnosti o bioraznolikosti, ugroženosti vrsta i staništa, održivom razvoju i zaštiti okoliša
  • zaštita prirode i okoliša
  • zaštita divljih ptica i njihovih staništa
  • djelovanje na području znanstvenog i stručnog istraživanja flore, faune i staništa

Period:
2007. – …

Liburnia Film Festival

Hrvatski dokumentarni film je zaslužan za praćenje, pokretanje i dokumentiranje tema koje spadaju na margine našeg društva. U zadnjih par godina domaći dokumentarac je postao produkcijski jak, nacionalno relevantan i globalno prihvaćen. Veliku zaslugu u tome ima Liburnia Film Festival – jedini festival hrvatskog dokumentarnog filma. Iako smo od početka podržavali festival na razne načine, 2010. godine smo ušli u produkciju cijelog projekta i ponosni smo na svako sljedeće izdanje.

Period:
2010. – …

Udruga Ri Rock

Alternativna kultura, mladi i lokalna zajednica sve je to utjelovljeno u Udruzi RiRock kojoj smo aktivno davali podršku od nastanka 2005. do 2011. kada su osnažili svoje kapacitete i postali jaka organizacija koja provodi brojne projekte koji mogu biti na čast svome gradu i svim ljudima koji su u RiRock utkali dio sebe.

Period:
2010. – 2011.

Klikfest

Projekt koji je trajao samo 2 godine ali je bio nama iznimno atraktivan jer bio okrenut prije svega mladima i novim tehnologija. Osim toga je povezan s filmom i imao je elemente demokratizacije tog medija. Klikfest je festival filmova snimljenih smartphoneom i željno čekamo dan kad će se opet pokrenuti.

Period:
2013. – 2014.

Udruga Prijatelji urbane kulture

PUK ili Udruga prijatelja urbane kulture je pružala nešto finiji pristup glazbenim eventima dovodeći trenutno relevantne alternativne izvođače na različite lokacije. Kroz svoj su rad ugostili više od 70 bendova ali što je još važnije velikom broju mladih ljudi su pružili glazbeni doživljaj koji je bio neuobičajen i mainstream ali i alternativno publici, čime su pomaknuli granicu glazbene kulture u gradu.

Period:
2013. – 2016.