+385 (0)91 547 5261 | +385 (0)51 568 746 info@pixel.hr

Studio Pixel

O nama...

Studio Pixel više od 15 godina pruža usluge web dizajna te ostale usluge koje su potrebne za kreiranje kvalitene prezentacije na Internetu. Usavršavanje, edukacija, usvajanje novih tehnologija i anticipiranje trendova koji tek dolaze omogućuje nam i da meritorno savjetujemo naše klijente. Redoviti smo posjetitelji stručnih konferencija, ali ne libimo se ni sami sudjelovati kao predavači.

Primjetili smo da se iz godine u godinu javlja problem sadržaja za web projekte (tekst, video, foto) koji najčešće nedostatan a nerijetko i loše kvalitete. Problem smo riješili sa novom uslugom: Content Delivery.

Tehnologije su se mijenjale, stasale su nove djelatnosti i industrije pogotovo u svijetu oglašavanja. U međuvremenu su se pojavili i neki novi lideri u pružanja usluga na Internetu na globalnoj razini.

Stvorena je cijela industrija Optimizacije za Pretraživače (Search Engine Marketing – SEO). Otverene su nove mogućnosti oglašavanja preko društvenih mreža (Social Networking) kao što su npr. Facebook, Twitter, LinkedIn.

Više o tome

Ipak postoje neke konstante na baznoj razini kojima uvijek posvećujemo posebnu pažnju:

sadrzaj_pixel_rijeka_01Sadržaj

Najbitniji je sadržaj koji je potreban za kvalitetnu prezentaciju na Internetu, ali i koji nam je potreban zbog jedne druge stvari a to je Offline Optimizacija.

Sadržaj bi trebao biti smislen i razumljiv ali i dizajn koji će biti u službi prezentacije sadržaja.

Pružamo usluge produkcije i dostave sadržaja su koji je najčešće potrebni klijentima kao što su tekstovi, fotografije, video klipovi, itd.
Više o tome pročitajte ovdje: Dostava sadržaja.

dizajn_pixel_rijeka_01Dizajn

Kod nas se inzistira na primjenjenom dizajnu koji će biti u službi prezentacije sadržaja. Naravno, ponekad postoje specifični zahtjevi klijenata koje nam nije problem usvojiti ako udovoljavaju standardima.

Ovisno o tome kome se obraćate sa svojom web stranicom, ovisit će način kreiranja i prezentacije sadržaja (dizajn, koncept, …).

Naravno, nudimo usluge dizajna koji nije nužno web dizajn, kao što su npr: logotipi, plakati, flajeri, platneni banneri, naljepnice, memorandumi, itd.

Više o tome u poglavlju dizajn.

tehnologija_pixel_rijeka_01Tehnologija

Izbor tehnologije je također jedna od stavki koja je jako bitna za vaš web projekt. Mi smo tijekom godina iskristalizirali nekoliko tehnologija koje su se pokazale kao najpovoljnije i najpouzdanije za upravljanje sadržajem.

Više o tehnologiji koju koristimo za pokratnje naših internet rješenja pročitajte u tekstu Implementacija tehnologije.

Većina naših web rješenja su bazirana na MySql i PHP tehnologiji, a sve pogonimo na vlastitom dediciranom serveru sa čak 2 terabajta prometa.
To nam omogućava maksimalnu kontrolu nad web projektima, paketima, domenama i mailovima kao i jednostavniji transfer sa jedne tehnologije na drugu.

Više o tome u tekstu Hosting i Server.

Registriranje i upravljanje domenama je također naš posao, te vam omogućavamo brzu registraciju domene i povezivanje sa vašom internet stranicom. Rješavamo dokumentaciju prilikom registracije .hr domene.

Više o registraciji hr domene pročitajte ovdje.
Općenito o domenama pročitajte ovdje.

internet_marketing_01Promocija

I sadržaj, dizajn i tehnologija treba biti odrađen na način na koji će vas najbolje prezentirati.

Ako želite stranicu koja će osim same prezentacije vaše tvrtke biti i platforma za promociju vašeg posla onda cijela stranica treba biti prilagođena raznim promocijskim kanalima. Također treba biti usklađena sa vizualima koje i inače koristite u poslu (logo, boje, fotografije,…)

Više o promociji i Internet marketingu ovdje.