+385 (0)91 547 5261 | +385 (0)51 568 746 info@pixel.hr

Joomla je idealan alat za izgradnju srednjih (a ponekad i malih internet stranica). To je iznimno prilagodljiv sustav za razne potrebe i lako se nadograđuje. Odlikuje ga jednostavnost kako u instalaciji i korištenju tako i u održavanju i upravljanju sadržajem.

Što se tiče same tehnologije Joomla je open source CMS sastavljen od PHP skripti koje se izvršavaju na web serveru skupa sa MySQL bazom podataka.

Tekstovi se pohranjuju u bazu podataka, a grafički materijal, skripte i stilovi se pohranjuju na web server. Ovakva arhitektura omogućuje da se isti dijelovi sustava koriste za upravljanje sadržajem ali i za isporuku sadržaja.

Administracija i upravljanje sadržajem se odvijaju preko korisničkog sučelja koji se zove Control Panel a koji je iznimno intuitivan te omogućuje jednostavno upravljanje sadržajem.

Cijeli sustav je iznimno prilagodljiv te se može brzo i kvalitetno proširivati, bilo novim jezicima, bilo novim sekcijama, komponentama, modulima ili raznim dodacima.

Primjer takvih nadogradnji je Estate Agent komponenta za upravljajnje bazom nekretnina ili VirtueMart koji sa Joomlom čini iznimno robusan ali jednostavan za održavanje alat za web katalog odnosno online trgovinu.

Primjer sa implementacijom Estate Agent komponente:
http://www.northadria.com/

Primjer sa implementacijom VirtueMart komponente:
http://www.glazbenicentar.com/