+385 (0)91 547 5261 | +385 (0)51 568 746 info@pixel.hr

Web Analitika je mjerenje, skupljanje, analiza podataka skupljenih na internetu i izvještavanje o njima.

On-site analitika se prije svega odnosi na analizu statistike i praćenje prometa na nekoj stranici, a off-site analitika je praćenje potencijalnih posjetitelja, vidljivosti, konkurencije, itd. i ostalih detalja koji nisu direktno vezani za vašu stranicu ali indirektno itekako jesu.

O samim tehnologijama koje se koriste detaljnije pročitajte ovdje, a mi u Studiju Pixel koristimo AWStats, Google Analytics, Analog, Webalizer.

Statistika prometa (traffic) nam govori puno o toga o samim posjetiteljima ali i o tome kako naša stranica treba biti organizirana.

Pomoću raznih tehnologija možemo izmjeriti broj posjetitelja na stranici, segmentiranje po lokaciji (npr. Hrvatska, Delnice), jeziku, browsersu koji koriste, itd.

Također možemo pratiti ponašanje posjetitelja odnosno dužinu posjeta, na koji je dio stranice ušao, sa kojeg dijela stranice je izašao, gdje se najduže zadržao, koliko se često vraća na stranicu, itd.

Praćenje tehničkih detalja nam isto može puno toga reći o našim posjetiteljima odnosno koji browser koriste,  koji operativni sustav, kojom brzinom se spajaju na internet itd.

Ti svi podaci nam govore o tome kako ćemo distribuirati sadržaj na stranici, način prilagodbe za swe browsere, itd. To nam opet određuje kakav ćemo dizajn napraviti i mogućnosti ostvarivanja novih načina komunkacije sa svojim posjetiteljima (youtube, facebook, itd.) koji će se inkorporirati u našu stranicu.