+385 (0)91 547 5261 | +385 (0)51 568 746 info@pixel.hr

WordPress je jedan od popularnijih CMS-ova (sustava za upravljanje sadržajem).  Svoju popularnost je stekao iz više razloga a prvenstveno zbog jednostavnosti instalacije i ažuriranja (važno za webmastera) te jednostavnosti dodavanja i upravljanja sadržajem (važno za krajnjeg korisnika).

WordPress se počeo razvijati davne 2001.g. ,  iz želje za elegantnim i dobro dizajniranim sustavom za upravljanje sadržajem, da bi u sadašnje vrijeme dosegao brojku od preko 202 milijuna korisnika. WordPress su prepoznale i velike korporacije kao što su ebay, ford, cnn, the new york times, yahoo etc. i koriste se njim.

Sam sustav za krajnjeg korisnika je iznimno jednostavan. Iz našeg iskustva korisniku treba 1-2 sata da bi ovladao unošenjem i strukturiranjem sadržaja. Koristi se WYSIWYG editor i unos izgleda otprilike kao da radite u nekom od „office“  paketa.

Jedna od prednosti Wordpresa je to prilagođen tražilicama tako da stranice mogu biti izlistane u googlu već za par dana dok kod standardnih stranica to može potrajati i po par mjeseci.

Većina naših web projekata je bazirana na wordpressu, uključujući i ovu stranicu, i vrlo smo zadovoljni reakcijama krajnjih korisnika na njega tako da je wordpress naš prvi izbor za CMS.