+385 (0)91 547 5261 | +385 (0)51 568 746 info@pixel.hr

Iz uvodnika 13. LFF kataloga

Prije 13 godina, kada je nastao LFF, hrvatski dokumentarac je bio 13. prase hrvatskog AV stvaralaštva barem kada govorimo o poziciji među filmašima i publikom.

Međutim, u tom razdoblju do danas, mnogo toga se promijenilo nabolje, a neskromno ćemo reći i da je obol tome dao i ovaj festival. Razvoj festivala je pratio razvoj hrvatskog dokumentarca i obrnuto. Svi dionici hrvatske dokumentarističke scene su napravili iskorak – od scenarija i fundraisinga do postprodukcije i ditribucije. Cijeli taj kreativni lanac je kroz edukaciju, umrežavanje i konstantni razvoj uspio doći do točke gdje se danas nalazi, a to je da festivali, televizije i publika vole hrvatske dokumentarce. To potvrđuju i naši festivalski gosti jer među njih osamdesetak se nalaze i neki festivalski selektori kojima su Ičići mjesto za selekciju hrvatskih dokumentaraca. I sve više autora svoj festivalski put započinje upravo na LFF-u. U tih 13 godina hrvatski dokumentarac je postao ugledno i rado viđeno 13. prase, kao i sam Liburnia Film Festival uostalom.

Liburnia film festival

Liburnia Film Festival prvi je hrvatski filmski festival posvećen isključivo dokumentarnom filmu i jedini je festival koji u svom programu prikazuje isključivo domaće dokumentarce nastale u protekloj godini.

13. LFF katalog

 

Kao i prethodnih godina i za ovo izdanje Liburnia Film Festivala uredili smo i pripremili katalog svih filmova i programa 13. LFF-a

american letak

American deplijan letak nudi najosnovije sažete informacije o filmovima, programu, radionicama i lokaciji festivala.

razglednica

 

Razglednica za goste festivala, buduće posjetitelje itd.

merchandise

majice

Službene majice 13. LFF-a s motivom “13. praseta”

platnene torbice

Priprema za majice poslužila je i kao priprema za uvijek popularne festivalske platnene torbice.

bedževi

Također i simpatični bedževi, s jednostavnim motivom “praseta”

merch

“Merch” stol na samoj lokaciji festivala u Ičićima

fotografije

Fotografije: Marin Ćuk Vurnek